Борисов на извънреден брифинг: Ще предложим Митов за премиер и ще върнем мандата (ВИДЕО)

497

Бойко Борисов, Томислав Дончев и Даниел Митов дават извънреден брифинг в централата на ГЕРБ.

Темата е отказа на ИТН да реализира мандата за кабинет с премиер Пламен Николов.

„Ще започна с решението на ИК, защото това е единственото, което зависи от нас, ако някой ден, защото небивалата криза, в която ни вкара Радев с неговите марионетни партии, достига върхове. Ако дойде нашият ред, ще предложим за министър-председател Дани Митов и пред президенството ще предложим състав на кабинет, за да могат хората да видят и сравнят и веднага ще върнем мандата така, както сме заявили. Искаме да стоим много далече от всичко, което се случва в този момент в българската политика“, заяви Борисов.

„Както сме заявили, искаме да стоим много далеч от всичко, което се случва в българската политика в този момент. Когато започва предизборната кампания, партиите слагат на плакатите си слоган. Нашият е „Ред в хаоса“. В последните дни няма български политик, който да не каже хаос. Нашият слоган се оказа верен. Време е за друго казват от ИТН. Видяхте кое е другото – хаос. БСП казват „Сигурност в промяната с грижа за теб“. Много се забавлявам, когато уважаваната от мен г-жа Нинова, говори за модела „Борисов”. Не са прави нейните съпартийци да я гонят на Бузлуджа с оставка като дива коза, защото тя изведе партията на невиждани висоти –  от четвърто на трето място. Не мога да си обясня как толкова провалили се партии си позволяват да говорят с такъв тон”, коментира още Борисов.

В отговор на журналистически въпрос Бойко Борисов обяви, че няма да се кандидатира за президент. Той заяви, че президентските избори ще коментира, когато приключат парламентарните.