Заради „дезинфекция“ не допуснаха екипа на Бербатов да влезе в сградата на БФС

138

Инициативният комитет за издигане на Димитър Бербатов за президент на Българскяи фурболен съюз се опита да внесе подписка с искане за свикване на иозвънреден конгрес, но опитът се оказа неуспешен. Причината – сградата се футболния съюз се оказала заключена заради дезикфенция.

Това съобщи Бербатов във личния си Фейсбук профил.

Необходимите подписи са събрани, но извършващата се „дезинфекция“ попречи те да бъдат внесени. Ето какво още написа Димитър Бербатов:

„Днес опитахме да влезем в сградата на БФС, за да внесем тези декларации, но не бяхме допуснати – под предлог, че се извършва „дезинфекция“.  А ние много добре знаем, че дезинфекция не е имало, хората са били вътре, но им е било казано да не мърдат. Моралното пропадане стигна нови граници. Живеем в 21 век – декларациите бяха пуснати по електронен път, и са получени в БФС! По устав БФС има 14 дни, в които да отговори и да свика конгрес. Да се надяваме, че дотогава „дезинфекцията“ ще е приключила! Ако не свика конгрес, тогава БФС се подиграва със собствените си клубове! Ако не свика конгрес, тогава БФС не спазва собствения си устав, който всички всезнаещи цитират: „Има си устав, да си съберат декларации”. Събрахме ги.“

Бербатов отбеляза, че ако БФС не свика конгрес, съдът ще го направи по законен път.