Продават на търг парче от сватбената торта на принц Чарлз и лейди Даяна

77

Продават на търг парче от сватбената торта на лейди Даяна и принц Чарлз. Парчето, което е с грамаж от 800 гр. и размери 20×18 см, е притежание на камериерката на покойната кралица-майка

Иронично е, но сладкишът е издържал много по-дълго от брака на Чарлз и Даяна, отбелязват от The Sun.

Парчето е опаковано в красива кутийка, върху която има инициалите на двамата младоженци.Тортата е декорирана със солидно количество глазура върху марципанова основа. Парчето е украсено и с няколко герба, сред които и този на кралската фамилия.

„Въпреки, че е забележително, не препоръчвам на никой да изяжда това парче торта“ заяви Крис Албъри, специалист по аукциони на кралски вещи.

Сватбената торта на принца и принцесата е била на цели пет етажа. Тя е правена в продължение на 10 часа и в украсата й са включени важни кралски символи, включително военните нашивки на Чарлз, изработени от захар.

Също така върху нея е имало гербовете на Бъкингамския дворец, двореца Хайгроув и катедралата „Свети Пол“. Сладкишът е бил дело на главния готвач на Кралските военноморски сили, съобщават още от Дарик.

Лейди Ди и принц Чарлз се женят на 28 юли, 1981 година. Сватбата им е била гледана от телевизионните екрани от над 750 млн. души по целия свят.

По публикацията работи: Ралица Димитрова