Сийка Милева: Сигналът срещу Рашков е препратен на Спецпрокуратурата (ВИДЕО)

241

Говорителят на главния прокурор на България Иван Гешев – Сийка Милева, даде брифинг пред медиите, след постъпилия днес сигнал от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, с твърдения за извършени противоправни деяния от страна на главния прокурор.

„Това е поредната политическа атака на изпълнителната власт срещу Прокуратурата на Република България. Сигналът е адресиран лично до г-н Борислав Сарафов, който е директор на Националната следствена служба“, обясни Милева.

В съобщението се казва, че сигналът на Рашков е постъпил в НСС, но съдържа твърдения за извършени деяния, които са от компетентността на Специализираната прокуратура.

Националната следствена служба няма правомощия да образува досъдебни производства. Преценката за наличието на основания за образуване на досъдебни производства е единствено и само в компетентността на прокурор, се казва в съобщението.

Националната следствена служба е препратила сигнала на вътрешния министър Бойко Рашков срещу главния прокурор Иван Гешев на Спецпрокуратурата. Това става ясно от съобщение на сайта на Прокуратурата.