Потърпевш разказва: Възможно ли е да плащаме стотици левове за вода, която не ползваме? (ВИДЕО)

223

Столичанин твърди, че сметката му за вода е на стойност стотици левове, а той дори не пуска чешмата. 

Опитал се да разбере защо, но ударил на камък. Мъжът също така твърди, че водомерът му е някъде в гората и за да стигне до него пътува с високопроходим джип.

Как е възможно да плащаме солени сметки за вода без да я ползваме?

Георги Георгиев има една мечта и тя е да има водомер, който да отчита реалните кубици изразходвана вода.

Имотът, в който той живее със съпругата си, е имал неизплатени сметки за над 2800 лева, още когато са го придобили. Той е сключил споразумение в фирмата доствчик за разсрочено плащане, с уговорката, че ако покрият сумата ще им бъде отворена партида и ще им бъде поставен водомер.

„Водомерът ми е разположен някъде вдън гори тилилейски и до него се стига само с високопроходим джип. Трябва да внимавам с пътя, защото е изключително стръмен“, обясни Георги Георгиев.

„Този водомер отстои на 400 м от имота ми и на 150 м по права линия, като в допълнение минава през чужд имот“, разказа още Георгиевн и допълни „От както съм купил къщата, март месец, съм сипал само 10-15 кофи вода за кучето, а съм платил 150 лв. вода“.

Това, за което моли собственикът на имота е да има водомер, който да отчита реални количества и той да плаща за това, което е изразходил.

По публикацията работи: Мариела Анастасова