Нинова с коментар след консултацията при президента

81

На излизане от Президентството Нинова обясни, че по време на преговорите с ИТН ще предложат свои идеи и ще има такива, от които няма да отстъпят.

„Приватизирането на единствената държавна банка и концесии на пътища противоречи на нашите идейни идеологически разбирания. Ние сме за повече държава в икономиката и против тези концесии”, обясни лидерът на БСП.

„След като говорим за приоритети, ще говорим и за личности. Първо ще говорим по политики, а след това по евентуалните им кандидати за министри и премиер“, заяви Нинова.

„Заявихме готовност, ако президентът ни връчи третия мандат, да представим кабинет“, потвърди отново Корнелия Нинова.

Без коалиционно споразумение Корнелия Нинова вижда бъдещото управление като неустойчиво. Като пример тя посочи разногласията, които биха възникнали при приемане на държавния бюджет.

„От първия ден след изборите твърдим, че не сме партия от статуквото и не трябва да бъдем слагани към бившите управляващи. Дали сме достатъчно доказателства за това. Добре е, че от ИТН осъзнаха този факт, освен ако не търсят чисто математически сбор за мнозинство. Винаги сме показвали, че сме се борили срещу статуквото и бившите управляващи. Не знам колко ще просъществува едно бъдещо правителство, но ще е трудно с това плаващо мнозинство. Виждате само за преизчисляването на пенсиите какво се случва – всяка партия има свое виждане по темата. Ще е безотговорно, ако не съставим кабинет. Има много важни теми и въпроси за решаване. Трети избори няма да се добре за България“, категорична бе Нинова.