Нинова при Радев: Приемаме поканата на ИТН като добър знак (ВИДЕО)

Втори на консултация при президента Радев са „БСП за България“.

„Предстои да работим усилено въхру това, което вие винаги сте заявявали – справяне с корупция, решаване на социалните проблеми, тежкото разделение в доходите на българските граждани и за да се получи всичко това е нужно ефективно отговорно правителство, което да се опре на широка парламентарна подкрепа“. Това заяви предизента Румен Радев.

„Приветствам вашето решение да участвате в диалога с „Има такъв народ“. Хиляди български граждани, гласувайки за вас, се надяват и Вие да отстоите техните приоритети, именно в този диалог. Аз мисля, че може да намерите много пресечни точки за съставяне на правителство“, допълни президента.

„България е изправена пред сериозни предизвикателства, както в резултат на Ковид кризата, така и на икономическите и социални последици от нея. България се нуждае от актуализация на бюджета и е добре че служебния кабинет е подготвил план, който ние ще разглеждаме и ще обсъждаме. Планът за възстановяване и устойчивост също е много важен“, обясни Корнелия Нинова.

„Различното от предния път е, че сега колегите от ИТН проявяват желание за разговори. Предприетата от тях първа стъпка приемаме като добър знак. Ще водим първите преговори в събота“, каза още Нинова.

„Ако не се стигне до реализация на първия и втория мандат и решите, че ще връчите третия мандат на БСП, ние ще опитаме да съставим правителство“, завърши Нинова.