Манолова пред Радев: Ще подкрепим правителство на промяната, но не и с участието на тези две партии (ВИДЕО)

178

Изправи се БГ! Ние идваме! на консултация с президента Румен Радев

„Искам ясно да заявя, че сме готови и ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Това би била токсична прегръдка, която би убила очакванията на хората. Подобна подкрепа би била неприемлива“, категорична е Манолова.

„Не искаме постове, не целим парцелиране на следващата власт. Ние сме коалиция в, основата на която стоят граждански организации. Затова призоваваме партиите да загърбят своите партийни интереси, за да бъде сформиран кабинет“, заяви още Манолова.

„Няма да допуснем да бъдат извивани ръце, да се натискат и шантажират участниците в следващия кабинет. Ще настояваме всички решения в парламента да се взимат публично и прозрачно“, каза тя.

„Удовлетворени сме, че партия от партиите на промяната поема отговорността за съставяне на правителство. Такова е и очакването на българските граждани – да има кабинет, който да се заеме с проблемите на хората. На преден план сме извели теми, които са важни за хората. Ще настояваме за преизчисляване на пенсиите, които 13 години не бяха пипани”, заяви Мая Манолова по време на консултациите при президента.