Самоубилият се военен готвел сватба през август, очаквал и дете

1556

Старши лейтенант Тодор Манчев, който беше открит мъртъв преди три дни на полигона в „Ново село“ беше погребан днес в родното му село Дебръщица. 

Самоуби се млад военен, набеден за нахлуването на военни командоси в цех в Чешнегирово

Тодор Манчев е син на местния предприемач Илия Манчев. Допреди да постъпи на работа към военните, е участвал заедно с баща си като съуправител във фирма, която е имала инвестиционно предложение за добив на подземни води чрез кладенец за разреждане на минералната вода от Варвара, община Септември за нуждите на малка ВЕЦ и хотел.

Бащата Илия Манчев е бил съдружник и във фирма за добив на пясък по поречието на река Тополница, а майката на старши лейтенанта е адвокат Димитрана Манчева. 31-годишният Тодор има сестра, пише „Марица“.

Трагедията с него придобива още по-големи мащаби, тъй като е чакал дете от бременната си годеница. Двамата даже били насрочили сватба за 20-ти август, поканили и гости за тържеството им в село Варвара.

В родното му село Дебръщица хората още не могат да приемат самоубийството на Тодор за реалност. Местните не вярват на официалните версии, че случилото се няма общо с нахлуването на командоси в цеха до пловдивското село Чешнегирово преди месец.