Самоуби се млад военен, набеден за нахлуването на военни командоси в цех в Чешнегирово

1315

Ст. лейтенант Тодор Манчев, участвал в инцидента, в който по погрешка военни нахлуха в цех в Чешнегирово, е сложил край на живота си. Той е открит с огнестрелна рана на полигона в Ново село.

„Води се разследване от военно-апелативната прокуратура в Сливен“, казаха от Министерство на отбраната за „24 часа“ и обясниха, че по-късно ще изпратят съобщение.

Манчев е участвал в учение на Ново село и в стаята си се е самоубил. Слухове твърдят че посегнал на живота си, защото бил набеден за инцидента от 11 май т.г. когато командоси атакуваха по погрешка и нахлуха в цех до бившето военно летище в пловдивското село Чешнегирово.

Министър Георги Панайотов обяви подробности за случая в Чешнегирово

Според запознат старши лейтенантът от военна полиция бил наказан за този инцидент и това буквално го съсипало. Младият офицер бил в логистиката на въпросното учение в Чешнегирово, когато американски командоси накараха нищо неподозиращи работници да легнат на земята, насочвайки срещу тях оръжие.

„Нямам информация, че се е самоубил служител на военната полицая“, коментира пред „24 часа“ собственикът на цеха Марин Димитров. Той допълни, че след инцидента е получил само устно извинение от МО и след това настъпило пълно мълчание. „Нито казват върви ли слествие по този случай, нито нищо“, каза Димитров.

По публикацията работи: Мариела Анастасова