Манолова: Готови сме за разговори с ИТН и „Демократична България“

18

Мая Манолова представя пред 46-то Народно събрание приоритетите на партията с ново име

„Взехме решение да заменим името си, защото призивът „Мутри вън“ вече не е достатъчен да изгоним мутрите от ежедневието на българските граждани. Те са добре окопани по всички етажи на всички власти“, заяви Манолова.

„Нищо няма да ни спре да се върнем обратно на площадите“, категорична е Манолова.

„Готови сме за разговори с ИТН и „Демократична България“ за правителство, посветено на дневния ред на българските граждани“, заяви Манолова.

Когато видим, че нашите приоритети са залегнали в програмата на следващото правителство, тогава ще подкрепим и „Има такъв народ“. Това заяви минути преди официалната церемония по откриването на 46-ото Народно събрание Мая Манолова от „Изправи се! Ние идваме!“.

„Те са свързани с повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за почтения бизнес и малките фирми. Разбира се съдебна реформа и ревизия на предишната власт“, допълни тя.

Манолова коментира, че хората ще усетят промяната по джоба си.

„В условията на икономическа криза и хората и бизнеса очакват подкрепа от българската държава -това трябва да е приоритет на следващата власт“, заяви тя.

Лидерът на „Изправи се.БГ“ добави, че тяхната парламентарна група държат и на съдебна реформа. Тя призна, че по време на предизборната кампания често е общувала с представители на ИТН.

„Те знаят нашето мнение, че преговорите за следващото правителство трябва да се водят публично, под светлината на прожекторите и пред медиите“, посочи Манолова и уточни, че за тяхната парламентарна група постовете не са важни.