Кой е най-добрият природен лек срещу махмурлука?

34

Лятото е време за отпуск, море и партита с приятели. Но след луда нощ, прекарана навън с любимия ни коктейл, ставането от леглото на следващия ден може да ни се стори непосилно трудно

Ако предпочитате да избягвате фармацевтичните продукти в борбата с махмурлука, има естествени решения, на които да заложите. Ето някои от тях:

Джинджифил

Джинджифилът отдавна се използва в китайската медицина като лек против гадене. Това е добре обосновано: проучване от 2016 г. открива, че растението е „ефективно и евтино средство за лечение на позиви за повръщане“.

Чаша чай от джинджифил сутрин след тежка нощ може да бъде евтин начин да ударите с един куршум два заека. Ще се хидратирате, а джинджифилът ще успокои стомаха ви. Тъй като той има и други полезни свойства, можете да го направите част от ежедневната си диета.

Що се отнася до рецептата, диетологът Роб Хобсън препоръчва да добавите една до две чаени лъжички джинджифил на прах, половин лимон и две чаени лъжички мед в чайник и да го напълните с вряща вода. Оставете да се запари за пет минути преди да сервирате, пишат още от Profit.

Бодлива круша

Бодливата круша е вид кактус с яркочервен плод. Проучванията показват, че екстрактът от него може да се използва при справяне с махмурлука с впечатляващ ефект. Установено е, че намалява гаденето, световъртежа и главоболието. Ако искате да го изпробвате, потърсете добавка с него.

Екстракт от артишок

Друг лек, който да опитате, е екстрактът от артишок. Тази добавка стимулира производството на жлъчка и може да помогне за облекчаване на подуването на корема и други симптоми на лошо храносмилане, свързани с консумацията на алкохол.

Вода

Това може да е най-простият лек, но е един от най-ефективните. Дори съвсем леката липса на вода може да доведе до дехидратация, а това, от своя страна, да причини главоболие, умора и липса на енергия, които много от нас свързват с махмурлука.

Когато се събудите с неразположение, пиенето на вода трябва да бъде в началото на списъка ви със задачи. Рехидратирането ще бъде още по-лесно, ако си спомните да изпиете чаша вода преди лягане в края на нощта. Ако не, уверете се, че редовно поемате течността през цялата сутрин.

По публикацията работи: Ралица Димитрова