Доц. Кунчев: Влизащите от „червена зона“ у нас ще могат да се тестват и в България (ВИДЕО)

В последната заповед за влизане в страната, която е в сила от днес, няма други промени освен, че са добавени още страни. Това заяви доц. Ангел Кунчев, който даде изявление пред медиите, с цел да бъдат изчистени всички недоразумения и въпроси по отношение на граничния здравен контрол.

„Влизащите българи от „червена зона“, ще могат да си направят PCR тест и у нас в рамките на 24 часа. Ако той е отрицателен, 10-дневната карантина отпада“, каза държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Важна информация за всички, влизащи в България от „червените зони“

От днес българските граждани, които пристигат от държава, попадаща в „червена зона“ за COVID-19, трябва да представят пред граничния здравен контрол отрицателен PCR. направен до 72 ч.

Може да очакваме, че вълната ще се развива и ще достигне до всички страни, добави Кунчев.

Експертът обясни, че ваксинираните също ще се наложи да се подложат на тест, защото може да са преносители и това ще ни гарантира, че няма да има разпространение на нови варианти на вируса в страната.

„Очакваме и постепенно повишение на случаите на индийския вариант у нас“, каза още той и добави, че нова вълна може да има септемри-октомври.

Според него при повече ваксинирани вълната ще мине по-леко и с по-малко критични ситуации.