Трифонов отговори на нападките за проектокабинета: ИТН не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

733

Лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов обясни в публикация във Фейсбук профила си предложението за проектокабинета и отговори на нападките. Ето какво написа той.

„Разбрах, че правителството, което „Има такъв народ“ предложи, било правителство на Доган. Не е на Доган, на Ердоган е. Не – на Байдън. Не – на Макрон. Не – на Миню Стайков. Не – на Ковачки. Не – на илюминатите. Всички анализатори пропускате много варианти“, написа Трифонов.

„Още вчера заявих, че „Има такъв народ” не участва в никакви задкулисни договорки и не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай. И нашето предложение за правителство не е нито на Борисов, нито на Доган. Напротив. Борисов и Доган са едно неприятно минало и “Има такъв народ” ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел. Моделът, в който някой от двамата е инструментът, разпределящ порциите. Някои не са разбрали – “Има такъв народ” не предлага порции. Съжалявам, че трябва да ви разочаровам – няма порции. Има задачи, които чакат своето изпълнение. Някои от тях ги обявих вчера“, написа още Станислав Трифонов.

„Предложението на „Има такъв народ” гарантира, че сега никой няма да може да каже: „Властта е в моите ръце“. Всъщност, властта да е в ръцете на образовани, можещи и почтени хора, а контролът върху нея да е изцяло в ръцете на Парламента. Това предложихме вчера. Някои хора обаче са разбрали точно обратното. И много се забавлявам – представям си как отличничка от Колумбийския колеж, с магистратура от Мерилендския университет и с допълнителни квалификации от Оксфордския университет като Наталия Митева може да има нещо общо с необразован човек като Бойко Борисов. Както самият Борисов е признавал – той е прост и затова се разбира само с прости. Забавно е и как доктор по биологични науки от Кеймбридж като Велислава Петрова може да има нещо общо с хидролог като Доган“, пише още лидерът на ИТН.

„А по повод на Николай Василев и внушенията с НДСВ 2, ще кажа следното: След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че „Да, България” са ГЕРБ 2? След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от „Демократична България”, това означава ли, че ГЕРБ са “Демократична България” 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на Парламента от БСП – какво означава? “Изправи се, Мутри, вън” са БСП 2 ли?“, пита Трифонов.

„Предложението за министър-председател на „Има такъв народ”, а и всички наши предложения, са базирани на експертни качества. Предлагаме хора, които могат да свършат работа. А в крайна сметка, не е ли това единствената цел пред едно правителство? Да свърши работа“, завършна Трифонов.