Тримата служебни министри с отговор защо са отхвърлили поканата на ИТН

134

Днес след изявлението на лидера на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов стана ясно, че той е отправил покана към трима от сегашните служебни министри да бъдат част от правителството на ИТН при евентуално съставяне на такова. Те обаче са отказали тази покана.

От трите министерства отговориха каква е причината за този отказ. Публикуваме текста без редакторска намеса:

В министерствата на финансите, икономиката и образованието и науката постъпиха запитвания във връзка с отклоненото от тримата служебни министри предложение да се включат в бъдещо правителство на „Има такъв народ“ (ИТН). По този повод министър Асен Василев, министър Кирил Петков и министър Николай Денков коментираха следното:

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство. 

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата. 

Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“