Слави Трифонов с коментар за резултата от изборите: ИТН ще вземе мандата (ВИДЕО)

201

За пръв път от доста време лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов се появи публично с коментар за изборните резултати и представи предложенията на ИТН за министри.

Слави Трифонов обявява предложенията си за министри (ВИДЕО)

„Още преди 6 години, когато инициирахме подписка за референдум, беше пределно ясно, че действащата система генерира огромна несправедливост. Тогава освен от морала, ние се водехме и от закона“, каза Трифонов.

„На 6 ноември реализирахме националния референдум, иницииран от граждани. Със сигурност беше един от най-хубавите дни в българската демокрация. Гласувахме 3,5 млн. българи. Волята на суверена беше повече от категорична“, каза още политикът.

„Както сме заявявали многократно ИТН няма да прави коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС. „Има такъв народ“ няма да прави коалиция с нито една партия, а ще поеме самостоятелна отговорност. Законът и конституцията ни дават право да не създаваме коалиция. Аз мисля, че няма правителство на малцинството и мнозинството, защото всички правителства са на България. ИТН ще вземе мандата за съставяне на правителство“, категоричен бе Трифонов.