Ето кои политици дадоха своя вот

Редица политици вече дадоха своя вот за 46-то Народно събрание. Някои от тя гласуваха още в ранните часове.

Корнелия Нинова бе една от първите гласували.

„Гласувах за това промяната да продължи, да бъде сигурна и необратима. За правова държава, за образовани деца, здрава нация, стабилна икономика и за независимия суверен”, заяви тя непосредствено след като даде своя вот.

Мустафа Карадайъ също гласува в ранните часове.

„В България за последните 12 години виждаме, че има криза на държавността, демокрацията и отстъпление от правата и свободите. Именно за рестарта на държавността гласувах, защото виждаме, че демокрацията е едно такова явление, което веднъж отвоювано, не е завинаги. Искам да заявя, че възстановяването на демокрацията не може да се случва с недемократични средства и инструменти“, заяви Карадайъ.

Своя вот даде и Христо Иванов.

„Гласувах, за да обърнем нова страница. Да продължим към дълбока, същностна промяна, трансформация. Всички хора искат промяната. Оптимистичен съм. Искам да призова всички граждани да гласуват – всички опити да се внуши хаос не си струват. Не позволявайте друг да реши мечтите ви“, заяви Христо Иванов.

Румен Христов също гласува.

„Гласувах за една просперираща България. Член на Европейския съюз, НАТО и Шенген. Гласувах за европейски доходи на българските граждани, за стабилност и дясно управление”, каза Христов.

Веселин Марешки също даде своя вот, като заяви, че е гласувал заедно с останалите българи за спасението на България.

След като даде своя вот Волен Сидеров заяви че, има доста опасения, че това гласуване няма да бъде честно, въпреки уверенията на служебното правителство.

Цветан Цветанов гласува във Велико Търново и призова всички да бъдат човечни и да гласуват за бъдещето на децата, за една държава с правила.

„Това, което се случва днес – изборите трябва да бъдат много по-честни от последния парламентарен избор, който направихме на 4 април. Вярвам, че правилата ще бъдат еднакви за всички и по този начин ще чуем реалния глас на българското общество и реалната представителност, която трябва да има в българския парламент“, коментира Цветанов.

Мая Манолов заяви, че е гласувала за промяната.

„Гласувах за обикновените хора и това техните проблеми да бъдат разрешени. Гласувайте за мнозинство на почтените и мнозинство на промяната. За мнозинство, което да се заеме с проблемите на хората”, каза Манолова след като даде своя вот.