Янев: Опасявам се, че предстоят трудни времена, партиите трябва да съставят стабилно правителство

45

Със силна реч на служебния премиер Стефан Янев започна редовното заседание на Министерския съвет днес

„Използвам случая в контекста на настоящите избори да се обърна към българските граждани и да ги призова да бъдат активни и да упражнят правото си на глас свободно, отговорно и осъзнато. Служебното правителство полага усилия да се гарантира прозрачността и автентичността на изборите. Работата на службите срещу купуването на гласове вече дава резултати. Българските граждани могат да се чувстват сигурни и да дадат своя вот”. Това заяви в началото на заседанието на Министерския съвет служебният премиер Стефан Янев.

По думите му целта е следващият парламент да бъде ефективен и да отразява електоралната тежест според служебния министър-председател

„Призовавам партиите да загърбят популизма и да бъдат национално отговорни. Опасявам се, че предстоят трудни времена. Бъдещето разположение на силите трябва да формира стабилно мнозинство и стабилно правителство, което да е в състояние да провежда реформи“, каза Янев.

„Изборите са фундаментът на демократичния процес. Те са онзи момент, в който отговорностите от хората идват до всички нас. Ние, като общество, като власти, като медии, трябва да работим отговорно – всеки в своята роля, за да имаме просперираща България за в бъдеще”, завърши премиерът.