Тези 4 хранителни елемента ще направят кожата ви сияйна през лятото

92

Всички обичаме лятото, но знаем, че продължителното излагане на слънцето е вредно за кожата ни, затова трябва да се грижим за нея. Има 4 важни хранителни елемента, които ще направят кожата ни през лятото гладка и сияйна.

Електролити

Поддържането на добра хидратация на организма е от ключово значение за поддържането на кожата ни здрава и красива. Летните горещини и спортните активности, предизвикват обилно потене. С потта си, освен вода и токсини, ние губим и ценни електролити, като натрий, калий, магнезий, калций, фосфор. Именно те помагат на организма да регулира потока на хранителни вещества, вода и отпадъци във и извън всички клетки и поддържат по-ефективно рехидратацията.

Колаген 

Той се счита за основния структурен протеин, който се намира в тялото ни естествено. Колагенът е важен за костите, кожата, зъбите, ставите, сухожилията, хрущялите. За съжаление той намалява с напредването на възрастта, а кожата ни се нуждае от него, за да бъде максимално дълго време по-гладка и еластична, пише az-jenata.bg. Колаген също може да се намери под формата на хранителни добавки.

Витамин С

Един от най-важните витамини за кожата, през цялата година. Той помага за синтеза на колаген в организма и повишава антиоксидантната защита от слънцето. Според редица западни изследвания, витамин С може да допринесе за подобряването на еластичността на кожата, намалява появата на бръчките и насърчава гладкостта ѝ.

Рибено масло

Рибеното масло съдържа 2 различни вида омега – 3 мастни киселини – DHA и EPA – и именно EPA (ейкозапентаенова киселина) има стимулиращи кожата свойства. Доказано е, че EPA спомага за увеличаване синтеза на колаген и еластичните влакна, действайки противостареещо. Омега-3 мастните кисели са важни за метаболизма, здравето на сърцето и мозъка.

По публикацията работи: Мариела Анастасова