Създадоха автомобил, който се движи по вода (ВИДЕО)

74

Трима приятели от Египет са проектирали и изобретили превозно средство, което може да се движи по вода, съобщават от Metro

До момента мъжете са успели да произведат 12 автомобила, които вече са на разположение за продажба.

Може би ще попитате колко струва един такъв автомобил? Цената му е между 19 000 и 44 800 долара в зависимост от спецификацията на колата. Автомобилът е изработен изцяло с египетски части, само джигателят е внесен от Япония.

Единият от изобретателите на автомобила, Карим Амин, разказа, че още докато живеел в Египет е имал идеята да създаде този проект. Той споделил идеята със своя приятел Ал Маншауи и заедно се заели със създаването на автомобила с най-добрите ресурси от Египет.

„След продуцирането на първото видео за превозното средство получих доста поръчки. Първото място, на което пуснах превозното средство, беше курорта Marsa Matrouh и след това и в Северното крайбрежие, за да се разшири и ако Бог даде, ще се разширим до Червено море и извън Египет“,  каза още Карим Амин.

Амин и приятелите му планират да доразвият автомобила, като представят нови модели и го приспособят да работи на сушата. Те, също така имат за цел да изнасят за чужди пазари.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова