Принц Чарлз ще лиши внука си Арчи от кралска титла

823

Изглежда децата на принц Хари и Мегън Маркъл няма да получат титлите принц и принцеса дори след като принц Чарлз стане крал

Такива слухове се завъртяха в британската преса по повод плановете на принц Чарлз относно бъдещето на британската монархия.

Принц Чарлс ясно е заявил, че двойката не трябва да очаква Арчи и Лилибет да получат титли, когато той се възкачи на трона, пишат от Daily Mail.Въпреки, че внуците на всеки британски владетел имат право да се титуловат като принцове и принцеси, посочва изданието.

Според доклада това е влошило връзките на Хари и Меган с останалите членове на кралското семейство.

Според плана на Чарлз само членовете на близкото семейство ще получат титлите заедно с финансовата и полицейска подкрепа, която се плаща за данъкоплатците.

 Чарлз и по-малкият му брат, херцогът на Йорк, вече са се спречкали за това каква сигурност трябва да получат дъщерите на Андрю, принцесите Беатрис и Юджини в бъдеще. Сега Хари и Меган също се оказаха замесени.

През 1917 Крал Джордж V издава декрет, с който обявява, че внуците на всеки владетел автоматично получават титли. Малко повече от век по-късно, неговите наследници планират да отменят този регламент.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова