Краткотрайни валежи ще има и в събота

51

И през почивните дни ще паднат валежи от дъжд на места в страната. За щастие ще бъдат краткотрайни. Температурите ще достигнат до 27 градуса.  

Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Остават условията за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Преди обяд на отделни, а след пладне на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от северозапад, ще се усилва при гръмотевични бури. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще има повече слънце. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали. В отделни райони ще се развият гръмотевични бури, възможни са градушки. Вятърът ще е с бризов характер. Максималните температури ще са 22-25°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.