Братя Пулеви уважиха боксов мач в Централния софийски затвор (СНИМКИ)

609

Боксьорите Кубрат Пулев и брат му Тервел Пулев посетиха Централния софийски затвор, където участваха в 9-ти турнир по бокс за хората, лишени от свобода. Това споделят двамата братя във Фейбсук страниците си.

Събитието се проведе под надслов „Не на наркотиците и агресията“ и Тервел сподели, че е преминало по един отличен начин в духа на спортменството.

„Видях в някои от участниците боксови умения, както в реален професионален мач на истински боксьори. Тези хора, макар и с ограничена свобода имат нуждата от двигателна активност, а спортът е перфектно решение на проблема с агресията и този с наркотичните вещества. От персонала вътре разбрахме, че те имат по около 2 часа на ден ползване на фитнес и спортна зала. Подобно състезание им дава мотивация и смисъл да спортуват всекидневно. Видях скептични мнения в интернет относно връзката между превенция на агресията и бокса. Бих казал поне, че е недопустимо да се гледа на бокса, като на физическа саморазправа. При положение, че бокса и бойните спортове са едни от най-древните спортове изобщо. Съвременните му правила, признати на световно ниво от безброй организации, показват, че не може и дума да става за смесване на понятията физическа саморазправа и спорта бокс. С Кубрат останахме много доволни от видяното в турнира. Чест прави и на заместник- министърът на правосъдието Мария Павлова, че уважи тези мъже в изявата им да се съревновават с хора от други затвори в страната“, пише Тервел на страницата си.

„Тези хора трябва да знаят, че зависи от тях да бъдат други, да се променят и да се преборят за по-добър начин на живот. Трябва да осъзнаят и че единствените виновни, те да са лишени от свобода, са те самите. Изцяло от вас зависи да се промените и да бъдете отговорни хора и нито една институция няма да ви държи там, ако вие наистина не сте за там“, каза Кубрат Пулев.

Надпреварата уважиха още Митко Атанасов – началник група „Надзорно-охранителна дейност“ към Министерство на правосъдието, Бранимир Мангаров – ръководител на затвора в Бургас, както и редица други шефове на затвори у нас.

Край ринга, заедно с Кубрат и Тервел Пулеви на боксовите битки присъства и Красимир Инински – президент на родната централа по бокс.

снимка: Facebook
снимка: Facebook
снимка: Facebook
снимка: Facebook