Задържаха крупен наркодилър в Софийско

423

Полицията е задържа крупен наркодилър в Софийско. При претърсване в дома на мъжа са открити голямо количество наркотици, а също така и множество оръжия и боеприпаси

31- годишен мъж от Нови Искър е задържан в полицията. При претърсване в дома му са открити почти килограм наркотични вещества и множество оръжия и боеприпаси без надлежно разрешително. Това съобщиха от ОДМВР-София.

На 5 юни, малко след 16.30 часа, в ж.к. „Младост“ служители на отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от мъжа.

В хода й е поискано съдействие от служители на отдел „Пътна полиция“ , а при извършен дръгтест станало ясно, че водачът е шофирал след употреба на дрога и без свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, а по случая – образувано досъдебно производство.

При последвалите процесуално – следствени действия в жилището му полицейски служители от Девето РУ, съвместно с колеги от СДВР и ГДНП, открили множество полиетиленови пликчета, съдържащи тревиста маса и бяло вещество на бучки и прах.

Иззети са още три пистолета, ловна пушка и множество различни по вид патрони и боеприпаси, без необходимите за тях разрешителни. Резултатът от изготвената експертна справка показва, че иззетите вещества са 209. 53 грама коноп и 695.89 грама амфетамин.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура 31 – годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража“.

По публикацията работи: Ралица Димитрова