Илиана Раева за гимнастичките от Българския национален отбор: Бяха уверени, смели и усмихнати (ВИДЕО)

252

Президентът на БФХГ Илиана Раева коиемнтира представянето на гимнастичките секунди след спечелването на сребърния медал в многобоя от ансамбъл-девойки.

„Доволна съм от представянето, независимо че допуснаха малки грешки. Играха с усмивки и увереност, бяха смели. Истината е, че всички претендентки за медали допуснаха груби грешки днес. Художествената гимнастика стана изключително труден спорт. Всички отбори заложиха на трудността на съчетанията и това води до грешки. Нито един отбор не се представи без грешка. Радвам се и съм много щастлива, защото това е един отбор, с който Вяра Ваташка и Цветелина Найденова напрваиха една блестяща селекция. Направиха много силни композиции и щеше да бъде жалко, ако не бяхме медалисти и нямаше да бъде справедливо“, заяви Илиана Раева.

Ансамбълът ни за девойки спечели сребърен медал на Европейското първенство във Варна

„Състезателите и треньорите положиха много голям труд. Щастливи сме, че след 20 години отново имаме медал при девойките и то не какъв да е, а сребърен. Поздравявам и шампионите от Русия, които показаха много трудни съчетания. Те също допуснаха грешки. Поздравявам и бронзовите медалисти от Израел. Усещаше се вълнението на състезателите. Най-хубавото от всичко е, че Българския национален отбор се открои и с игра, и със състав, и с едни усмихнати и смели момичета. Стартирахме Европейското първенство по възможно най-добрия начин“, допълни президентът на БФГХ.