20-годишна майка хвърли бебето си през терасата

blank
Колаж: Нова Вест Снимки: Мердин Берберов
- Реклама -

Зловещо престъпление е извършено на 4-ти юни в Златица. Около 12:30 часа в РУ-Пирдоп е постъпил сигнал за това, че майка е хвърлила 4-месечното си бебе през терасата на жилището им.

Пострадалото момиченце е транспортирано в столична болница с контузии по тялото, без опасност за живота. След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129 от НК под надзора на Районна прокуратура-Пирдоп. По случая са установени и разпитани свидетели.

20-годишната майка е задържана в полицейския арест за срок до 24 часа и впоследствие привлечена като обвиняема. Разпитана е пред съдия, като е направила самопризнания. С оглед събраните допълнителни доказателства й е повдигнато ново обвинение, а именно – за престъпление по чл. 131, ал.1, т.4, във вр. с чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК.

- Реклама -

С постановление на наблюдаващия прокурор арестът ѝ е удължен за срок до 72 часа. Назначени са ѝ съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. Уведомени са социалните работници, от които са предприети действия от тяхната компетентност.

Предстои внасяне в съда на искане от страна на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

- Реклама -