Този трик може да ни помогне да заспим само за минута

166

Всеки ден хиляди хора страдат от безсъние. Липсата на сън обаче може да се отрази  пагубно върху нашето здраве

От добрия сън зависят работоспособността и жизненият тонус, способността за справяне с ежедневния стрес, устойчивостта на различни болестотворни фактори.

Но вместо да прибягваме до лекарства, може първо изпробваме някои техники за по-бързо заспиване. Известният невролог Светлана Саенко обяснява каква е причината да не можем да заспим дълго време,пишат от jenata.blitz.bg.

Саенко сподели, че основната причина да не можем да заспим е вътрешният диалог, който водим със себе си. Това обикновено се случва  поради емоционалното преживяване на минали събития или интензивната подготовка за предстоящия ден”, поясни тя.

„Можете да се научите да заспите за една минута с помощта на дихателни техники и малко практика. Когато всички етапи се превърнат в навик, то гарантирано ще започнете да заспивате още щом се настаните в завивките.

Тези техники не трябва да се извършват при наличие на хронични белодробни заболявания като астма и хроничен бронхит. Освен това не препоръчвам използването на тези практики по време на остри респираторни инфекции и пневмония. Хората над 60-годишна възраст първо трябва да се консултират с терапевт”, казва неврологът и допълва „Уверете се, че мястото е добре проветрено преди да заспите”.

По думите й има точни четири практики, благодарение на които може да заспите буквално за минута.

По публикацията работи: Ралица Димитрова