Стефан Янев даде голяма заявка за изборите

247

Служебният министър-председател представя днес новите 28 областни управители. Тяхната основна задача е да подготвят парламентарните избори на 11 юли

„Основната  ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори. Това не е само ангажимент на правителството, но и на други органи, в частност ЦИК”. Това коментира служебният министър-председател Стефан Янев на пресконференция в Министерския съвет.

„Всички наши усилия ще бъдат посветени в това извънредните парламентарни избори на 11 юли да бъдат подсигурени и да не се допуснат негативи, на които сме били свидетели преди и максимално да ограничим всички тези практики, които след изборите водят до полемика в говоренето, която казва, че има нещо нередно“, каза Янев.

„Даваме си сметка, че Избирателният кодекс беше наскоро изменен. Целият процес се базира на машинното гласуване. Поставени сме пред нови предизвикателства”, коментира Янев.

По думите му той разчита на всички институции да свършат работата си, за да протече процесът по гласуването безпроблемно.