Изследователи разкриха главната причина за появата на хронична умора

95

Чувствате ли се често уморени и отпаднали? Сякаш нямате желание да се правите каквото и да е било, освен да се излегнете удобно в леглото си и да поспите.

Умората обикновено има своята причина. Тя е вследствие на недоспиване, тежък физически или умствен труд, пренапрежение или стрес. Когато обаче изпитвате хронична умора без видима причина, това е признак на изтощение, което влияе изключително зле на организма.

Според изследователите синдромът на хроничната умора  може да се появи при човек не само поради липса на почивка, но и поради различни заболявания.

Една от причините за постоянната умора може да бъде патологията на щитовидната жлеза. Освен това тя може да се появи и заради липса на витамини в организма.

Синдромът на хроничната умора също може да бъде причинен от консумация на алкохол, нарушен сън и хранителни навици и недостатъчна физическа активност.

Според руския терапевт Тина Петровская, най-често този проблем се дължи на психологически разстройства. Поради тази причина тя препоръчва при такава ситуация хората да потърсят помощ не само от терапевт, но и от психолог.

Синдромът на хроничната умора е заболяване, характеризиращо се с продължителна умора, която не изчезва дори след продължителна почивка.

Интегрираният подход е основният принцип на лечението. Едно от важните условия за възстановяване е също спазването на защитния режим и постоянния контакт на пациента с лекуващия лекар.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова