Ето кой е новият „Мастършеф“ на България

165

Новият „MasterChef“ на България се казва Мария Жекова

Сто хиляди лева и титлата „Мастършеф“ спечели Мария Жекова, най-талантливата участничка в кулинарното шоу. На оспорвания финал тя готви като фурия, вдъхновена от българската природа и отвя конкурентите си – шофьора Мартин и актьора Стилиян. Двамата също се представиха достойно, но останаха съответно втори и трети.

„Това е признание на изключителни хора, които повярваха в мен, и които накрая ме увенчаха с титла на победител. Огромно е щастието, особено когато си заложил всичките си козове, цялата си енергия, желание, мисъл и любов в нещо, и когато то се увенчае с успех е много по-сладко от всеки друг миг!“, каза Мария Жекова.

Мария не скри нито вълнението, нито сълзите си след победата.

„Пътувала съм много по света, виждала съм красиви, богати места, но винаги, когато съм се връщала у нас, съм разбирала, че не сме по-назад, не сме по-бедни културно и природно. Ние обаче не вярваме нито в качествата си като българи, нито в качествата на страната ни. Моята надежда е, че ще започнем да я пазим, обичаме и познаваме по-добре“, каза тя на финала на „Мастършеф“.