„Служители“ на ГДБОП нахлуха в дома на семейство: Вързаха ги със свински опашки

211

В навечерието на 24-ти май трима мъже нахлули с взлом в дома на семейство в Монтана. Тримата били маскирани и заплашили семейството с оръжие.  

Около 03:30 ч. в ОДЧ на РУ Лом е получен сигнал от 32-годишен жител на с. Буковец, общ. Брусарци, който съобщил, че около 03:05 ч. същата нощ трима неизвестни, облечени в тъмни дрехи, тип „суитчър”, с качулки и маски на главите, с прорези на очите и устата, проникнали през отвор на прозорец в дома му селото.

На дрехите на непознатите имало отпред надпис „Полиция” и се представили за служители от ГДБОП. Непознатите отправяли заплахи с оръжие, за което се предполага, че е газов пистолет, и с помощта на т.нар. „свински опашки“ вързали ръцете на обитателите на къщата – 32-годишния мъж, подал сигнала, 20-годишната му приятелка, като в съседната стая постъпили по същия начин с баща му, на 60 г., а майка му, на 57 г., била заплашена да не става от леглото и била завита с одеяло през главата, за да не гледа.

Неизвестните лица поискали пари, но не получили и не успели да открият такива. Тримата си тръгнали, след като взели 3 мобилни апарата – 2 от марката „Моторола“ и един „G8”, които счупили на двора пред къщата.

Няма опасност за живота за обитатели на къщата. Към момента те не са прегледани от медицинско лице, тъй като според тях не е необходимо. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 във връзка с чл.18 ал. 2 от НК.