Стъки атакува Бойко Рашков

1282

Консервативно-патриотичното движение на Станислав Недков-Стъки иска оставката на Бойко Рашков, заради атаката му срещу водещите на сутрешния блок на БТВ Биляна Гавазова и Златимир Йочев.

Ето каква е позицията на Консервативно-патриотичното движение:

Това се случва в държава от ЕС и НАТО, издигнала принципите на либерализма и свободата на словото като водещи.

Човекът, одарен с най-много репресивна власт и възможности по силата на професионалните си задължения, размахва пръст на журналисти, недоволен от поставени от тях въпроси.

Консервативно-патриотичното движение (КПД) възразява остро срещу посегателството над независимостта на медиите и намесата в редакционната им политика от страна на висш държавен служител.

Настояваме за оставката на г-н Бойко Рашков, който в последните дни свърза името си и с безпринципни уволнения на висши офицери от ръководството на МВР с дългогодишен опит и авторитет в системата.

Призоваваме принципала на служебното правителство – президента Румен Радев, да влезе в пълномощията си на обединител на нацията и гарант за демокрация и да изтегли от кабинета изживяващия се като цензор вътрешен министър.

КПД ще изпрати сигнали до посланиците на държавите от ЕС, както и до „Репортери без граници“ за поведението и заплахите на г-н Бойко Рашков.