Д-р Костадин Костадинов: ПП “Възраждане“ няма как да води преговори с хора, които са откровени престъпници

246

По думите му ВМРО надминава ГЕРБ в момента по радиоактивност в политиката

Лидерът на ПП „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов изрази своята позиция относно идеята на Красимир Каракачанов патриотичните формации в страната да се обединят на следващите избори, но лидерите им да не влизат в листите, за да докажат, че България стои над личните им проблеми

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

„За да има патриотично обединение, първо трябва да има патриотични формации. Ние от „Възраждане“ не виждаме друга такава освен нас. Разбира се, има такива политически партии, които претендират да са патриотични. През последните години престоят им в управлението, най-вече на ВМРО-БНД, показа, че те са всичко друго, но не и патриотични. Превърнаха патриотизма в паспортизъм. Опитаха да опорочат възможно най-чистата идея на българския национализъм и на българското родолюбие, което доведе до огромен отлив на гласоподаватели и симпатизанти, съответно до закономерен провал за тях на тези избори. ВМРО надминава ГЕРБ в момента по радиоактивност в политиката. Единственият път, към който са се насочили, е към политическото небитие.

Единствената алтернатива, която има българският патриотичен избирател е „Възраждане“ и тя ще бъде представител на патриотичните избиратели в следващия български парламент. Категорични сме, че няма как да се водят преговори с хора, които са откровени престъпници и които трябва да лежат в затвора, някои от тях и до живот за държавна измяна. Защото когато си продавал националната сигурност, няма как да очакваш друго развитие, освен най-бързия път към затвора. Ние от „Възраждане“ ще работим за това да вкараме тези политически престъпници в затворите, защото там им е мястото. Това е основното, за да можем да започнем на чисто развитието на българската държава. В противен случай политическата корупция, на която те представляват емблема, ще унищожи държавата. Или ние унищожаваме корупционерите, които до скоро се наричаха патриоти, или те ще ни унищожат като народ и държава. 

Получихме покана за преговори от НФСБ, която отказахме, защото те буквално до вчера управляваха държавата и към тях ние имаме огромно забележки. Самият Каракачанов в изявления посочи, че ще води преговори с НФСБ и КОД. НФСБ отказаха да разговарят с него, а лидерът на КОД Петър Москов заяви, че това са представи на Каракачанов и че той няма намерения да се среща с ВМРО. Което означава едно просто нещо – никой не иска да разговаря с този човек, а той предлага да се оттегли като водач. Единственото място, на което може да се оттегли, е затвора“.