Освободиха Фандъкова и Димитър Николов като заместници на Борисов (ВИДЕО)

96

ГЕРБ провежда национално събрание на партията

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Бургас Димитър Николов бяха освободени като зам.-председатели на ГЕРБ и заместници в Изпълнителната комисия. Двамата обаче остават членове на Изпълнителната комисия.

„От тримата зам.-председатели, след като освободихме Цветанов, с кмета на София и Бургас хипотезата не е такава. Като кметове на тези градове, те станаха в пъти по-красиви, направиха се изключително много неща, от метро, магистрали и какво ли не. Предстоят ни два много тежки месеца. Много пари са изправени срещу нас – парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи. Не отива днес да възложа на Фандъкова до отиде до Добрич, Сливен или друг град, а като член на Изпълнителната комисия може да подпомага. Същото важи за Митко Николов, който няколко пъти трябваше да го пращам някъде, което води до отсъствие. Те остават от най-уважаваните, най-заслужените. Доверието от тях не е свалено, обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква постоянно работа в партията“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той допълни, че иска следващите три години да им остане повече време да работят за градовете си и бе категоричен, че не сваля доверието си от тях.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев бяха освободени като членове на Изпълнителната комисия.

От Контролната комисия бяха освободени Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева.