Испанец разгроми Гришо на старта на турнира в Рим

29

Григор Димитров загуби от испанеца Александър Давидович на старта на турнира от Мастърс сериите в Рим. Испанският тенисист победи с 6:4, 7:6.

Двубоят беше равностоен за дълги периоди, но в ключовите точки Давидович беше на висота, за да изхвърли българина на бързо от турнира. Мачът продължи около час и 45 минути, пише Gong.bg.

Българинът започна добре, вземайки откриващия си гейм без особени затруднения на 15. Испанският съперник обаче отговори подобаващо, сервирайки на нула при първото си подаване. Двамата продължиха да са убедителни в собствените си сервис геймове, а българинът успя да поведе с 3:2.

Първият ключов момент в срещата дойде при резултат 3:3 в първия сет и сервис на ракетата на Григор. Българинът тръгна отлично в гейма, но напълно изпусна парата и след 40:15 в своя полза той загуби фрапантните 4 поредни точки, за да може Давидович да поведе с пробив в ключов момент в сета.

Давидович беше напът да изпусне с лека ръка аванса си още в следващия гейм, след като българският №1 стигна до точка за пробив, но опонентът му успя да намери съпротивителни сили и да отговори подобаващо, за да направи резултат 5:3.

Григор успя да вземе сравнително комфортно следващото си подаване, но това не се оказа достатъчно, за да спре Давидович към това да вземе първия сет с 6:4 след пореден убедителен сервис гейм.

Вторият сет продължи да се развива в доста изравнено темпо, както и в началото на първия. Двамата играчи нямаха проблеми в сервис геймовете си, за да стане резултата 3:2 в полза на Димитров.

В 6-тия гейм беше ред за силни изяви при посрещането от българина, който успя да вземе комфортен аванс и да пробие на 15 своя съперник. За съжаление обаче авансът изтрая само няколко минути, след като Давидович набързо върна пробива и изравни на свой сервис резултата за 4:4.

Двамата не трепнаха до края на сета и така се стигна до решителен тайбрейк. Там българинът отново беше равностоен до едно време, след което се сгромоляса напълно, губейки 5 поредни точки за крайното 7:2, съответно 7:6 в сета.

По публикацията работи: Мариела Анастасова