По нареждане на Борисов: Проф. Ангелов и проф. Балтов отиват при Каролев в Разлог

174

Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов и директорът на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов да отидат при Владимир Каролев, който беше настанен в болницата в Разлог с много тежки травми след каране на сноуборд в Пирин. Това съобщиха от здравното министерство.

Откриха икономиста Владимир Каролев в тежко състояние

Икономистът бе открит късно снощи от планинските спасители под Тодорин връх в Пирин, след като в следобедните часове изчезна при каране на сноуборд. Спасителната операция продължи близо 12 часа.

В момента Каролев е в хирургичното отделение с множество травми и тежка черепно-мозъчна контузия.

Обсъжда се вариан пострадалият да бъде транспортиран към София, информира Pik.bg.

„Владимир Каролев от години кара сплитборд и съм сигурен, че има туристическа застраховка за инциденти в планината“, коментира пред bTV Горан Иванов, приятел на икономиста. Според него най-вероятната причина за инцидента е падане, а не технически проблем в екипировката.

По думите му Каролев винаги кара по ръба на улеите, така че при лавинна опасност да не бъде засегнат. Иванов допълни, че финансистът всеки път е добре екипиран в планината – носи протектори, каска и допълнителни системи за сигурност с вграден GPS.

По публикацията работи: Мариела Анастасова