Кървава стрелба в Колорадо: Мъж застреля 6 души и след това се самоуби

47

Мъж застреля шестима души, а след това се самоуби. Трагичният инцидент се е разиграл в американския щат Колорадо по време на парти за рожден ден, съобщават от BBC

Убийството се извършено в каравана в парк за мобилни къщи, където семейства са се  събрали да празнуват. Смята се, че извършителят е бил гадже на една от жените, присъствали на партито.

Нападателят е нахлул в караваната и е започнал да стреля по хората на партито. След това е отнел живота си.

При пристигането си полицаите са намерили шестима починали и един възрастен мъж със сериозни наранявания, който е бил транспортиран в местна болница. Той е бил откаран в болница, където е починал.

Самоличността на жертвите и нападателя все още не е разкрита.“Този ужасяващ акт доведе до смъртта на шестима възрастни. Децата в ремаркето не бяха наранени от заподозрения и сега са при роднини“, заяви местната полиция.

Мотивът за нападението  все не е известен. Полицията провежда разследване по случая.

Кметът на Колорадо Спрингс Джон Съдърс  нарече инцидента „безсмислен акт на насилие“, като каза: „Днес скърбим за загубата на човешки животи и се молим тържествено за тези, които са били ранени и тези, които са загубили членове на семейството си.“

Това далеч не е първият такъв случай в щата Колорадо. През март 10 души бяха убити при масова стрелба в хранителен магазин в град Боулдър в Колорадо.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова