Замъкът на Дракула предлага на своите туристи ваксини срещу Covid

92

Замъкът на Дракула в Румъния предлага интересна инициатива на своите посетители

Посетителите на замъка могат да бъдат убодени от игли, вместо от вампирски зъби, след като в туристическата забележителност бе открит медицински център за имунизации срещу коронавирус, съобщават от BBC.

Медици предлагат дози от ваксината на Pfizer на всеки, който реши да посети средновековния замък Бран, намиращ се в централна Румъния.

Това е част от усилието на румънското правителство да насърчи повече хора да се ваксинират.

Румъния е регистрирала малко над милион случая на Ковид от началото на пандемията и близо 29 000 смъртни случая.

Правителството на страната заяви, че иска да ваксинира 10 милиона души до септември, но почти половината от румънците казват, че не са склонни да се ваксинират.

В замъка Бран се надяват уникалната инициатива да помогне за увеличаване на броя на ваксинараните срещу COVID-19 в страната. Има също така надежди, че предлаганата услуга ще увеличи броя на посетителите на замъка, който намаля по време на пандемията.

Замъкът се издига драстично от горите в подножието на Карпатските планини, на 170 км (105 мили) северно от Букурещ. Той е свързан с вампира на Стокър граф Дракула, защото се смята, че е бил домакин на скандалния принц Влад „Цепешът“, на когото се основава Дракула.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова