Ровове с умъртвени кокошки притесняват жителите на Хасковско село

107

40 хил. кокошки са били умъртвени в хасковското село Криво поле, заради съменения за птичи грип. Труповете на животните са били заровени до село Малева, в близост до място, където жителите твърдят, че има параклис и лечебен извор, с чиято вода те лекуват очни заболявания.

„Притесняваме се да не се натрови селото, когато кокошките се разложат. Помпената станция е близо до мястото, където се загробват животните”, обясни местен жител.

„Изненадващо научихме, че в местността на нашето аязмо са изкопани ровове за заравяне на мъртви животни от с. Малева и с. Криво поле. Мястото е свято. Хора от цяла България идват да се лекуват тук. Просто искаме да разберем с чие съдействие са изкопани тези ровове на това свято място“, пита друга жителка на селото.

Хората са готови да протестират денонощно, докато не се премахнат рововете и наредилият изкопаването им да понесе отговорността си.

Мястото за загробване на животни е определено преди три години от Община Хасково и е съгласувано с РИОСВ и „Басейнова дирекция”.

По публикацията работи: Мариела Анастасова