Манолова обяви дали ще подкрепи БСП за кабинет (ВИДЕО)

blank
Кадър: vbox7
- Реклама -

Манолова коментира и решението на Слави Трифонов да върне мандата

„Призовавам Бойко Борисов да спре да се занимава с квалификации на един или друг политик и да свърши това, за което е избран за министър-председател. Призовавам го да внесе актуализация на бюджета, за да може мерките за подкрепа на заетостта да бъдат осигурени до края на тази година. Ако си мисли, че ще избяга от отговорност и ще стовари работата на служебно правителство, го предупреждавам, че това няма да стане”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на „Изправи се Мутри вън!” Мая Манолова.

Тя коментира и решението на „Има такъв народ” да не състави правителство.

- Реклама -

„Слави Трифонов ясно каза аргументите си. Той обяви, че е невъзможно дългосрочно управление. Ако питате мен, имаше място за разговори, за кабинет със списък от задачи, с ясно поставени цели, с кратък хоризонт. Няма какво да се лъжем България е в тежка икономическа и здравна криза. Бизнесът е на колене. Хората се страхуват за доходите си, за работата си”, поясни Манолова.

По думите й от „Изправи се Мутри вън!” биха подкрепили правителство на промяната.

„Ако председателят на БСП внесе кабинет в парламента, няма да получи подкрепа от „Има такъв народ”, „Демократична България”, или „Изправи се Мутри вън!” и ще очаква гласовете евентуално на ГЕРБ и ДПС. Трябва да е ясно на българските граждани, че внасянето на такъв кабинет, означава подкрепа от партиите на статуквото. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите. Ние не сме изпратени, за да подкрепяме кабинет с ГЕРБ и ДПС. Това е разделителна линия, която няма да преминем”, каза още Мая Манолова.

„Сигурна съм, че при едни избори, организирани от служебен кабинет, огромна част от гласовете на демократичните партии няма да бъда откраднати. Промените в Изборния кодекс ограничават възможностите за манипулации и дават възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват. С различни оправдания не въвеждаме електронното гласуване вече 7 години”, поясни лидерът на „Изправи се Мутри вън!”.

„За мен е важно партиите и политиците да спрат да се занимават с получаването на папки с мандат и с връщането на папки с мандат, да спрат да се занимават с партийни интриги. Това, от което хората имат нужда, е решаване на проблемите им. От „Изправи се Мутри вън!” сме внесли промени в Закона за личната помощ, които трябва да бъдат приети незабавно. Всеки парламентарен час трябва да бъде използван активно”, категорична бе Манолова.

По публикацията работи Снежина Раева

- Реклама -