Как да разберем, че сме преболедували Covid-19 без да знаем?

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Много от хората по света се заразиха и се излекуваха от коронавируса. Със сигурност много от нас са го преболедували, някои дори и без да знаят, без проява на симптоми. 

Доктор Сергей Грошев вярва, че човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Той посочва четири признака, които да Ви подскажат, че сте прекарали коронавирус. Това важи особено за тези, които са претърпели леко заболяване.

Според лекаря, някои признаци на заболяването се запазват дълго време дори след възстановяване и от тях е възможно да се разбере, че човек е прекарал заболяването.

- Реклама -

Ако обонянието на човек е нарушено, има слабост поради постоянна хипоксия, която се причинява от увреждане на белите дробове, както и кашлица и задух, тогава определено можем да говорим за коронавирус.

Грошев също добави, че тези симптоми могат да се запазят за различен период от време при различни пациенти. Това зависи от степента на засягане на белодробната тъкан от болестта: колкото по-голяма е лезията, толкова по-дълго кашлицата и задухът ще ви измъчват.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

- Реклама -