6 причини ЗА: Защо да изберете дентални импланти при липсващи зъби

667

Осигуряването на идеален заместител на корен и последващо изграждане на коронка е ключовата им роля, когато сме загубили един или няколко от зъбите си 

Знаете ли, че доста повече от половината хора по земята, губят поне един зъб, докато достигнат зряла възраст и са в групата на над 50-годишните? Вероятно вие сте се сблъсквали със същото, чудите се какъв вариант да изберете и с какво да запълните липсите, за да възвърнете красивата си усмивка. 

Има редица причини да се насочите именно към зъбни импланти, а ето и 6 от тях, които ще ви убедят в това твърдение: 

  1. Естествена визия

Много бързо с поставянето на имплантите вие ще постигнете мечтаната естествена визия на зъбите. Те по нищо не отстъпват на тези, които сте придобили в предучилищна възраст: цветът и формата им са идентични с даденото от природата. 

Грижата също не е специфична – нужно е само да ги почиствате два пъти дневно с паста и четка за зъби, а при необходимост и с конци. 

2. С грижа за съседните зъби

Ако сте избрали този метод от естетичната стоматология, вие ще избегнете неприятното умъртвяване и изпиляване на съседните зъби. Важно допълнение е, че по този начин подсилвате и здравината на самата кост, с което предотвратявате разместване и разклащане на други зъби. 

3. Хармонични пропорции

Зъбите не са само средство да се храним и бисери, които се разкриват, когато се усмихнем. Те са свързани с хармоничните ни пропорции и лицевата структура. 

Ако загубим даден зъб, може да се изменят чертите ни и да имаме хлътвания там, където изобщо не бихме желали. За дамите това е ефект, който по никакъв начин не е търсен, тъй като с възрастта кожата увисва и допълнително състарява излъчването. 

4. Дълготрайна издръжливост

При професионално позициониране на денталния имплант той се адаптира отлично и се сраства с костта, като става част от тялото и не създава никакви притеснения. 

Редовните посещения при избрания стоматолог за контролни прегледи гарантира дълготраен живот и издръжливост след процедурата. 

5. Безгрижно следване на ежедневните навици

По никакъв начин няма да усетите дискомфорта на наличието на чуждо тяло в устата си, нито ще бъдат нарушени ежедневните ви навици. Приключите ли с естетичното лечение вие ще се радвате на перфектни резултати, ще се храните необезпокоявани, ще бъдете уверени от стабилността на новите си зъби.

6. Грижа за самочувствието ви 

Всеки от нас мечтае за баланс на психическото си състояние и за външност, която отговаря на очакванията му в отражението на огледалото. Несъмнено зъбите имат отношение не само за здравето ни, но и играят функционална роля за храносмилането, естетиката и фонетиката. Това гарантирано може да повиши самочувствието ни! 

А ако търсите специалист, призван да се развива с вдъхновение в сферата на естетичната стоматология, посетете сайта на SofienRiahi.com.