Борисов: Не, няма да се кандидатирам за президент

45

Малко по-рано той заяви, че е възможно да се включи в битката за президент в случай, че се стигне до служебно правителство

„Не, няма да се кандидатирам за президент“. Това написа в профила си във „Фейсбук“ премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те“, подчертава той.

„Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх“, пише още Бойко Борисов.

„Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата“, пише още лидерът на ГЕРБ.