Даниел Митов с първи думи след връчването на мандата

278

„Ще потърсим подкрепа от партиите, които са най-близки идеологически до нас“, заяви кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

По думите му това са колегите им от „Демократична България“.

„Ние ще ги поканим официално на разговори. Ако те откажат, това е тяхно решение. Аз се надявам, че ще надделее разума. Трябва да възстановим нормалната политическа обстановка и да се води диалог. На България е необходим стабилен кабинет. Разбира се ще поканим на разговори и „Има такъв народ“. Няма да търсим подкрепа от БСП и ДПС“, категоричен бе Митов.

„Няма да бавим излишно мандата. Ако разберем, че нашият кабинет няма подкрепа, ще върнем мандата. Ще проведем максимално бързо консултациите. Неофициални разговори не са водени с никой. Когато се управлява в коалиция, винаги има възможност за компромиси. Персоналният състав на кабинета е въпрос на разговори между мен и Бойко Борисов“, каза още кандидатът за премиер.

„В кабинета ни има хора с ясни биографии и добра професионална подготовка, които са готови от  първия ден от встъпването си в длъжност, ако бъдат одобрени, да влязат в ролята си и да се справим както с пандемичната криза, така и да прeдложим мерки за икономическо възстановяване след нея”, заяви Митов.