Започнаха консултациите при президента. Първи са ГЕРБ-СДС (ВИДЕО)

58

Начало на политическите преговори. Президентът свика парламентарно представените партии на консултации за съставянето на нов кабинет.

Първата партия е ГЕРБ.

„Усложнената среда за сигурност, пандемията, икономическата и социалната криза, внасянето на ефективен План за възстановяване и устойчивост в срок изискват оперативно управление. В същото време правителството е в оставка, премиерът е в отпуск, но отговорността за управлението на България тегне върху това правителство, докато премиерите и министрите не предадат ключовете от кабинетите си на следващото правителство”, заяви президентът Румен Радев.

„Явяваме се тук с ясната отговорност, че държавата ни стои пред редица предизвикателства. Все още не е отминала здравната пандемия, предстоят икономически и здравни предизвикателства. Готови сме да излъчим състав на Министерския съвет, който много бързо може да започне ежедневната си дейност във връзка със справянето със здравната криза, а и с всички предизвикателства, които следват за България”, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.