ДПС на консултации при Румен Радев (ВИДЕО)

В 13:30 часа започнаха консултациите на ДПС с президента Румен Радев.

„Радвам се, че днес сте тук, защото разчитаме на вашите дългогодишни парламентарни опит и традиции в една много важна мисия – да се намери верният баланс. В никакъв случай не искам да създавам някакво убеждение, че аз като президент пренебрегвам опции, които позволява конституцията. Затова при определена хипотеза стои въпросът и за трети мандат“, заяви предизентът.

„Ние имахме възможност да изразим своята оценка още вечерта след изборите. Разчитаме вота на българските избиратели като ясно желание за промяна в няколко насоки – да спрем разделението, агресията в политиката, да възстановим демокрацията в България, да дадем рестарт на държавността. Последните 4 години, ние от ДПС не спряхме да повтаряме, че е нужен диалог между институциите между партиите, за да има нормалност в политиката“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„ДПС няма да подкрепи правителството на партиите, които загубиха гласове на последните избори. Ние, от наша страна, имаме скромент ръст в изборните резултати. Изразихме и нашата готовност за евентуална подкрепа на правителство, предложено от трите нови партии в Народното събрание, но заедно с това казахме и евентуални приоритети – борбата с Covid кризата (социално-икономическите мерки и ускорена ваксинация), изготвяне на плана за възстановяване и устойчивост“, допълни Карадайъ.