„Демократична България“ на консултации при президента Радев (ВИДЕО)

В 14:45 започнаха консултациите на „Демократична България“ с президента Румен Радев.

„Мястото на вашата коалиция е важно, защото в нейно лице десният избирател отново намери своето представителство в Българския парламент. Знаете, че сме изправени пред редица значими предизвикателства, които изправят това Народно събрание пред отговорната мисия да състави възможно най-скоро оперативно отговорно правителство, ползващо се със солидна парламентарна подкрепа“. Така започна консултацията с коалиция „Демократична България“ президентът Румен Радев.

„Всички участици носим отговорността, както да отчетем правилно вота на избирателите, така и повелите на времето. Ситуацията е сложна на много нива. Икономическата криза изисква бърза и амбициозна модернизация. Ако съумеем да превърнем ресурса в инвестиция, ще можем да дръпнем страната напред. Отиващото си управление не е просто поредното правителство, което поради изтичане на мандата слиза от сцената. За съжаление, кризата нито започва, нито свършва с това управление. Ние трябва да съумеем не просто да приключим 10-годишното управление на Борисов, но и да видим дълбочините в корена му, които са направили възможни тези проблеми и дефицити“, заяви Христо Иванов.

„Ако „Има такъв народ“ потърси нашата подкрепа, ние ще подходим изключително отговрно. Същевременно ще спазваме ангажиментите и целите, с които се явихме на изборите.“, допълни Христо Иванов.