Наближават майските празници. По традиция на трапезата ни присъства агнешко месо. Тази година и Великден е през май, така че очакванията са дълги празници.
Традиционно изборът ни е българско месо. Но цената му е с 20% по-висока от вносното агнешко месо, предаде NOVA.
„Поскъпването се дължи преди всичко на сушата, която удари България. Това доведе до по-голяма цена на голяма част от фуражите. Неминуемо се отразява и на крайната продукция”. Това обясни съпредседателят на Асоциацията на овцевъдите Симеон Караколев, предаде NOVA.
Той добавя, че фермерите не са увеличили цените много, но всеки по веригата добавя нещо, за да се компенсира. Според него произведеното в България месо е много по-добро от това в други страни, защото отговаря на стриктен европейски контрол.
**Президентът Радев обяви остри критики срещу управлението на казуса "Лукойл": Нарушения на Конституцията и правовата…
**Деница Сачева: „Румен Спецов е професионалист с опит, а бюджетът за 2026 г. е единственият…
**ТРАГИЧНО ПТП НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ВЗЕМА ТРИ ЖИВОТА** Трима души загинаха, а един е тежко…
**Скандал около сина на евродепутата Радан Кънев: 17-годишен младеж задържан с наркотици** В ранните часове…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тиха…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тихо…
Leave a Comment