Проф. Костадин Ангелов с остро изказване към депутатите (ВИДЕО)

755

На днешното заседание на Народното събрание проф. Костадин Ангелов отправи доста остри реплики и забележки към депутатите от 45-тото НС.

„Предизборната кампания свърши преди повече от седмица. По време на кампанията част от вас обясняваха как няма такава пандемия, част от вас гориха маски, част от вас наричаха докторите престъпници и сега мен ме е срам като лекар. Ясно и точно е записано в закона, но се съмнявам, че той е прочетен от всички вас – Министърът на здравеопазването носи отговорността за управлението на здравната криза, а не Националният оперативен щаб. Щабът не предлага мерки. Те се предлагат от главния държавен здравен инспектор. За каква законност и за какви послания говорите, след като не спазвате законите в страната?“, заяви разпалено пред депутатите проф. Ангелов.

Той обясни, че ще продължи да дава брифинги пред българското общество за епидемичната обстановка в страната, защото е отговорен лекар.

Проф. Ангелов направи забележка на зам.-председателя на Народното събрание Татяна Дончева и на Николай Хаджигенов, затова, че не носят правилно маските си.

„Националният оперативен щаб беше съставен от достойни хора. Ген. Мутафчийски е достоен български лекар, достоен военен, способен да носи отговорност и да взема трудни решения в трудни времена. Тогава, когато виждаме края на третата вълна на Covid кризата, е много лесно да се четат декларации от парламентарната трибуна. Но къде бяхте вие по време на втората вълна, когато нямахме въздух в болниците? Само някои от вас обясняваха колко е лесно, влизаха в болниците и си правеха по няколко снимки за два дни, допълни Ангелов.

„Българските лекари знаят кой казва истината и кой лъже. Те помнят кой беше до тях в трудните времена, знаят кой осигури онова, от което имаха нужда. Медицинските сестри избягаха, благодарение на вашата политика“, обвини депутатите проф. Ангелов.

„Вчера много пъти казвахте от тази трибуна, че съединението прави силата, само че под формата на декларации доказвате друго. Разединението не прави силата. И ако аз като лекар съм свикнал да работя в екип, то знам, че само екипната работа може да спаси пациента. Докажете, че хората в тази залата са на висотата да спасят цяла България“, каза в заключение Костадин Ангелов.