Момче се завърна към живота броени часове преди органите му да бъдат дарени (ВИДЕО)

11818

Тийнейджър, обявен за мъртъв, оживя, само часове преди органите му да бъдат дарени, съобщават от The Sun

На 13 март 18-годишният Луис Робъртс бил блъснат от кола. Младото момче било прието в болница със сериозни наранявания на главата. Лекарите спешно му направили операция.

Четири дни по-късно служителите на болницата казали на родителите му, че не могат да направят нищо повече за подобряване състоянието на сина им и обявили мозъчна смърт.

Семейството се сбогувало с младежа и се съгласило да дари органите му, за да спаси живота на седем други хора, нуждаещи се от трансплантация.Благодарение на това решение на родителите му, момчето получило няколко допълнителни часове живот.

Само няколко часове преди операцията за събиране на органи, станало чудо и Луис започнал да диша. „Това е чудо,което всяко семейство би могло да си пожелае, след като му бъде казано, че няма нулев шанс да се измъкне.“ – споделят членове от семейството му.

„След това Луис продължи да прогресира. Той започна да реагира на тестове за болка, като движеше крайниците си сам, а също така движеше главата си от едната страна на другата, мигаше и движеше устата си – споделят още родителите на момчето.

Семейството организирало набиране на средства за тийнейджъра. Те вече са успели да намерят 1,8 хиляди лири.

„Много хора са поискали да изпратят пари за възстановяването на Луис“. „Бихме искали да благодарим на всички за помощта и за добрите пожелания, отправени към Луис“ – пишат членовете на семейството в социалните мрежи.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова